MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Odpoledne pro děti 2017 na hradě Šternberk

Na poslední červnovou neděli 24. června připravujeme tradiční dětskou akci Odpoledne pro děti. Odpoledne plné soutěží a her připravujeme u příležitost

Post

Studenti provedli zájemce prostorami, do kterých se běžně nedá dostat

Krásné počasí a běžně nepřístupné prostory zámku na Pernštýnském náměstí přilákaly na 300 návštěvníků.

Post

Hustý dým vyděsil obyvatele Kateřinské ulici v Olomouci

Hustý dým valící se z oken bytového domu v Olomouci v centru města zalarmoval ve středu po osmé hodině večer hasiče. Pět cisteren a automobilová ploši

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA