MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.8.2020

Kuře se sýrem, parmskou šunkou a pečenou cuketou

Tato rychlá a snadná kuřecí večeře vypadá, jako byste na její přípravě strávili hodiny. Je skvělá pro spotřebování letních cuket, když se jich v sezoně urodí opravdu hodně.

Ingredience na kuře

1 kuřecí prso, podélně rozkrojit
2 plátky sýra fontina, stejné délky jako kuřecí prso
2 plátky parmské šunky (prosciutto), stejné délky jako kuřecí prso
2 větvičky čerstvého rozmarýnu, stejné délky jako kuřecí prso
směs koření Běloušek
hladká mouka na zaprášení
10 g másla
2 lžíce olivového oleje
1/4 sklenky bílého vína
mletý černý pepř
sůl

Ingredience na cukety

3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 cukety nakrájené na kolečka
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 rajčata, nakrájená na plátky
majoránka
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 230 ° C.

Z rozmarýnu odstraňte jehličky a jemně je nasekejte, na zbylém stonku naostřete na hrubší straně a vytvořte si tak jednoduchý špíz.

Kuřecí prso si lehce naklepejte paličkou na maso nebo válečkem, poté osolte, posypejte směsi koření Běloušek, mletým černým pepřem a nasekaným rozmarýnem.

Na každý kus kuřecího masa vložte jeden plátek sýra fontina a následně prosciutto.

Všechno si přichyťte dohromady větvičkou rozmarýnu stejně jako byste použili špízovou jehlu nebo dřevěné párátko.

Malou zapékací misku si poté vytřete jednou polévkovou lžíci olivového oleje.

Do misky dejte vždy plátek rajčete a plátek cukety, tak aby se navzájem překrývaly, dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Pokapejte další lžící olivového oleje, posypte majoránkou a zasypte parmazánem.

Vložte do trouby na dobu 4-5 minut – dokud sýr nezačne tát a nezezlátne.

Mezitím si kuřecí prso masovou stranou položte do hladké mouky a rukou oprašte až zůstane jemně omoučené ze spodní poloviny.

V pánvi si zahřejte máslo a olivový olej na mírné teplotě. Když se máslo zpění, přidejte kuře masovou stranou dolů a smažte na mírném ohni asi dvě minuty nebo do zlatohnědé barvy, potom prso otočte a smažte ještě jednu minutu na prosciuttove straně do zezlátnutí.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Pardubice uspěly v celorepublikovém srovnání výzkumu Město pro byznys, před Prostějovem a Hradcem

Statutární město Pardubice exceluje v podnikatelském prostředí i v přístupu veřejné správy. V obou těchto hlavních kategoriích výzkumu zabodovalo v rá

Post

Na konci měsíce se opět rozjedou všechny autobusy

Hejtmanství se připravuje na obnovení veřejné hromadné dopravy. Ta byla částečně omezena kvůli zavřeným školám. Do běžného režimu se mají spoje Integr

Post

Fakultní nemocnice Olomouc zavádí povinné rezervace na vyšetření covid-19 i pro indikované pacienty

Zajistit plynulý průběh odběru vzorků pro vyšetření COVID-19. To je hlavní důvod, proč Fakultní nemocnice Olomouc zavádí již od středy 21. 10. 2020 po

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě